Kampioni i parë shqiptar në Lojërat Olimpike nga Çegrani i Gostivarit ne vitin 1931

Milaim Pelivani lindi më 1895 në Çegran të Gostivarit, Perandoria Osmane (sot Republika e Maqedonisë). Milaim Pelivani është regjistruar në memorjen historike, si një ndër sportistët e parë shqiptarë.

Në vitin 1931 me rastin e fitores si kampion botëror në lojërat olimpike në Çikago ngriti flamurin shqiptar, flamurin kuq e zi me shqiponjën dy-krenare. Prandaj edhe mbeti figurë e çelikosur..

Ataturku i ndalojë që Milaimi te merret me mundje, nga që e turpëroi Turqinë, sipas gjykimit të Ataturkut, pasi Milaimi si kampion i Lojërave Olimpike të vitit 1931, ishte pjesë e ekipit të Turqisë dhe në momentin e marrjes së medaljes kërkoi që të ngrihet flamuri kombëtar dhe të këndohet himni i Shqipërisë.” /tetova1/