Qepa e kuqe rregullon sheqerin

Qepa e kuqe përmban krom – mineral i cili ndikon në faktorin e tolerancës së glukozës, i cili përmirëson prodhimin e in’sulinës

Në këtë mënyrë qepa e kuqe ndihmon në rregullimin e nivelit të sheqerit në gja’k, transmeton Telegrafi.Numri i rasteve të di’abetit të tipit 2 po rritet me shpejtësi, dhe sa i përket sëmu’ndjes së rëndë, e cila kërkon terapi të përshtatshme dhe konsultime me mjekun, është e mundur të rregullohen simptomat dhe të reduktohen nivelet e sheqerit në gj’ak.Ky problem shëndetësor po bëhet gjithnjë e më i shpeshtë, dhe një nga shkaqet kryesore është zakoni i varfër jetësor dhe menaxhimi i jetës së çrregullt.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të jesh fizikisht aktiv për të parandaluar, për të marrë trajtim mjekësor dhe për t’u kujdesur për peshënKonsumimi i qepës së kuqe është mënyra e mirë që të ndihmohet në shërimin e dia’betit të tipit 2, mirëpo edhe të efektit të hipo-glykemisë,prandaj edhe këshillohet ta përfshijnë në ushqimin e tyre ata të cilët vuajnë nga sëm’undja e sheqerit.Nutricionistet Julie Kelow dhe Sara Brever kanë zbuluar se duke konsumuar 100 gramë qepë të kuqe mund të ulni shanset për të pasur di”abetin e tipit 2.Qepa e kuqe është një burim i shkëlqyeshëm i quer’cetin, i cili është i rëndësishëm për shëndetin e zemrës dhe lu’f’ton ka’n’cerin. /Telegraf